La nova normativa de la DGT, que afecta els ciclistes, va ser aprovada el passat 2 de desembre de 2021 i publicada en el BOE el dimarts 21 de març de 2022, des d’aquest moment està en vigor la nova Llei de Trànsit i Seguretat Viària.

L’any 2021 van morir 31 ciclistes en accidents, la majoria d’ells van ser atropellats en carreteres convencionals i en cap de setmana.

La nova normativa de la DGT sobre ciclistes

Obliga a canviar completament de carril per a avançar a un ciclista en vies de dos carrils per sentit.
És a dir, en qualsevol carretera convencional que, sense ser una autovia, tingui més d’un carril per sentit, ja siguin aquests per a canvi de velocitat o acceleració i desacceleració, així com carrils per a vehicles pesants o de rampa.

La nova normativa de la DGT per a ciclistes també estableix una nova multa per a aquells conductors que parin o aparquin en el carril bici, una infracció sancionada amb 200 euros.

Com cal avançar als ciclistes?

Si vas en el teu cotxe i et trobes amb un ciclista o grup de ciclistes, has d’avançar-los sense posar-los en perill. És a dir, mantenint una separació mínima de 1,5 metres.

A més, la nova normativa de la DGT sobre ciclistes obliga a canviar completament de carril per a avançar a un ciclista en vies de dos carrils per sentit.

Quina és la multa per no mantenir la separació?

El conductor que endavanti a un ciclista o grup de ciclistes sense seguir la nova normativa de la DGT serà sancionat amb una multa de 200 euros, en considerar-se una infracció greu.

També perdrà sis punts del permís de conduir, a diferència dels quatre que estipulava l’antiga normativa de la DGT.

Noves normatives DGT

Post navigation