Et recomanem seguir els següents passos:

  1. Demana un atestat policial de l’accident: Aquest pas és molt important perquè si et vas sense avisar ni fer un atestat, el més probable és que l’element que ha motivat l’accident sigui retirat i no puguis demostrar res. Després de sofrir l’accident contacta amb la, Guàrdia Urbana/Policia Municipal, els Mossos d’Esquadra o la Guàrdia Civil.
  2. No modifiquis res: No retiris el vehicle ni abandonis el lloc de l’accident. Qualsevol modificació podria alterar el resultat final de la reclamació per danys.
  3. Pren fotografies del lloc de l’accident i busca testimonis. Demana’ls que signin l’atestat.
  4. Ves a urgències: La nostra recomanació és que no infravaloris les teves lesions perquè poden ser més greus del que semblen a simple vista. Intenta que el trasllat a l’hospital sigui en ambulància perquè el teu estat no empitjori durant el trajecte. Una vegada siguis a l’hospital, demana l’informe de lesions.

Si ets federat o tens Targeta Bici, contacta amb la federació seguint els protocols del següent enllaç:

https://www.ciclisme.cat/contingut/en-cas-daccident

Costos associats a l’accident: Guarda totes les factures que tinguin a veure amb l’accident i les avaries derivades. Això inclou reparació del vehicle, objectes danyats, factures de transport per a acudir a recuperació, etc.