El món ens observa. El comportament individual mentre duem una bicicleta, ens afecta a tots com a col·lectiu ciclista i, si ho fem lluint els colors del Club, ens repercuteix com a l’Entitat que representem.

Fem-ho bé. Coneguem, respectem i difonguem totes les normes de circulació que ens són d’aplicació en cada circumstància, així com les conductes respectuoses amb les persones i el medi ambient.

 1. Condueix sota control, no vagis per sobre de les teves possibilitats. No entris a mort en girs cecs. Intenta frenar de manera suau i abans de les corbes, no dins d’elles.
 2. Oblida’t dels derrapatges innecessaris, arruïnen els camins i espanten la resta d’usuaris.
 3. Redueix la velocitat quan avancis a altres usuaris, si te’ls trobes de front, atura’t, cedeix-los el pas i saluda amablement.
 4. A les trialeres deixa espai amb els altres, si cau o s’atura el de davant, et donarà temps a aturar-te.
 5. Circula per dins dels límits dels senders, no prenguis dreceres ni retallis les corbes.
 6. No muntis amb bicicleta immediatament després de fortes pluges si has d’agafar senders, arruïnaràs el sender i les marques del teu neumàtic seran l’inici d’una erosió.
 7. Respecta la vida salvatge i les plantes. Tanca totes les portes o cancel·les per les que passis que estiguin tancades. No espantis el bestiar o als ramats. No llencis escombraries.
 8. Porta sempre el casc i si practiques descens també proteccions. Surt sempre preparat, porta sempre aigua, menjar, recanvis, telèfon carregat i roba adequada al temps.
 9. Respecta la propietat privada i als seus propietaris.
 10. Modera la teva velocitat en el nucli urbà dels pobles.
 11. No circulis per senders en les quals s’indiqui que hi ha caçadors o batudes. Fixat en els cartells.
 12. Per la carretera pots circular en files de dos acostat a la dreta, però si no hi ha visibilitat o hi ha aglomeracions de cotxes, en files d’un.
 13. Utilitza el vorals sempre que sigui possible. En autovies permeses a ciclistes no es pot sortir dels vorals. A les baixades pots utilitzar el carril.
 14. Per carretera utilitza sempre la llum del darrere, recomanat inclòs de dia per la teva seguretat i porta la del davant si circules entre l’ocàs i la sortida del sol.
 15. Si trobes algú en dificultats, pregunta-li si necessita ajuda, qui sap quan la necessitaràs tu.
 16. Finalment us recomanem tenir una assegurança de bicicleta que cobreixi la responsabilitat civil com a mínim si no sou federats, que ja tenen la seva. També és recomanable que tingui la cobertura d’assistència.

Ordenança municipal de circulació i seguretat viària 2021 d’Olesa de Montserrat

https://www.olesademontserrat.cat/files/doc27690/ordenanca-circulacio.pdf